TEDxBékéscsaba 2020
Agóra terem – szünet

Már a regisztráció után egy olyan közösségi térben találod magad, ahol átszellemülhetsz, ráhangolódhatsz a rád váró izgalmakra.

Italok, ételek, asztalok és babzsákok mellet ismerős arcokkal is találkozhatsz. Ha nem is a rendezvény előtt, de a szünetben már biztos, ugyanis lehetőséged lesz beszélgetni az előadókkal. A Kner Imre Disputakör szakemberei fogják segíteni ezt a folyamatot. Az első felvonás 5 előadását követő 1 órás pihenő célja az információáramlás, ismerkedés. A kérdések és válaszok ideje ez.

Az ehhez szükséges energiát a catering pultnál találod. 

Ezzel párhuzamosan érdemes megtekinteni és kipróbálni az idei kiállítók tevékenységeit.

Az előadások után ne siess haza, folytatódik az eszmecsere az Agóra teremben.

Sőt az B38 hajón még egy After esemény is vár …

Catering / vendéglátás:

Idén sem maradunk étlen-szomjan! Kiváló minőségű, finom és egészségek termékekkel várjuk kedves vendégeinket, melyeket frissen készítve kínál az Organikus Energia csapata. 

www.organikusenergia.hu

Kiállítók

TEBE – hulladékmentes Bolt

Egy olyan bolt ahova élmény bemenni, ahol lehet a termékekben gyönyörködni, mert nem fedi el se reklám, sem szemét. Igen szemét, mert amiben hazavisszük a tésztát, kenyeret, rizst és társait mind egyszerhasználatos csomagoló anyagok, amelyeknek annyi szerepe van, hogy a hazaútig benne legyen, amit vettünk majd megy is a kukába.

etebe.hu

Hetedhétország gyermekei

A szeretet útja járható út! Továbbra is a legkisebbekért…

Ukrajnában, a háború viszontagságaiban élő magyar lakta vidéken a kárpátaljai családok egyre nagyobb kiszolgáltatottságban, félelemben élik mindennapjaikat. A mindennapi megélhetési probléma egyre nagyobb méreteket ölt, az élelmiszerárak emelkednek, a férfiakat besorozzák, a fizetések értéke romlik, a magyar oktatás is veszélybe került.

Az ilyen területeken egyre fonntosabb a jószándékú segítségnyújtás. Meglátogatjuk a gyermekeket, adunk 1 ölelést, megajándékozzuk őket. Országos szinten 4 megyében, 13 városban, közel 30 gyűjtőponton gyűjtjük a Szeretet-csomagokat! Cserébe mosolyt és hálát kapunk.

 

 

60 ezer fa Békéscsabán mozgalom

Bojár Iván András elindított egy országos mozgalmat 10 millió fa néven. Békéscsaba része ebből 60ezer fa. Függetlenek vagyunk, az országos szervezetbe nem tagozódtunk be – a helyi erőkre támaszkodunk. Ha te is tennél ezért az ügyért, csatlakozz. A föld éghajlatát magunkra haragítottuk, talán még van egy szalmaszál esélyünk.

link

Cifra Palota – Természetközeli Bölcsőde (Waldorf) Játszóház és Közösségi tér

A Cifra Palota Közösség számára az értékmegőrzés eszköze, ha minél többen megtalálják erősségeiket és azokat kibontakoztatva tudnak teljes és boldog életet élni. Célunk a fenntarthatò tàrsadalmi èrtèkek megőrzèse, amit a Családokkal együttműködve tudunk csak is elképzelni.

cifrapalotakozosseg.hu

Robokaland – ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely 

A Robokaland ökotudatos digitális alkotóműhely célja gyermekeink részvételével megteremteni a digitális világ és a hétköznapok egyensúlyát, a technológia adta lehetőségek kihasználásával.
Műhelyünket a jelenlegi oktatási rendszerrel párhuzamosan kívánjuk működtetni, azt kiegészítő módszertan kidolgozásával.
Fontosnak tartjuk a gyermek, és akár a szülő aktív részvételével, közreműködésével lebonyolított foglalkozásokat is, mindezt az ökotudatos szemlélet jegyében.

robokaland.eu

360-WORLD – kiterjesztett valóság, virtuális valóság / Mixed Reality

Innovatív megoldások a legújabb technikai vívmányok felhasználásával. AR/VR, hologram, holocall, hololens, repirányítás, orvostudomány, GigaView, AirGlass és még sok érdekes termék cégünk 12 éves múltjából és jelenéből. A jövő technikájával!

360.world